Qui som?

L’espai de la memòria de la immigració vol ser un espai virtual on es recullin per escrit els testimonis dels protagonistes de processos migratoris. Aquests testimonis són de gent anònima que ha immigrat des de diversos punts de l’estat i del món cap a Catalunya.

En major o menor mesura, tots coneixem o tenim a la família persones que han immigrat al nostre país en diferents èpoques i des de diferents territoris en el darrer segle. Conèixer aquesta història és conèixer una part de nosaltres i ens ajuda a entendre com som com a país. Alhora, és una eina molt important per a valorar l’esforç col·lectiu de les generacions anterior a l’hora de cercar una millora personal i com a societat.

Els testimonis són recollits i redactats pels alumnes del Graduat en Educació Secundària per a persones adultes de l’Institut Obert de Catalunya. En el mòdul “SO4 Ciències Socials II. Els moviments migratoris”, tenen l’opció de fer voluntàriament una activitat de recollida de testimonis de persones que van immigrar a Catalunya. Trobareu més informació sobre aquesta activitat a l’apartat Propostes Didàctiques.

L’Institut Obert de Catalunya és un institut del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya dedicat a l’ensenyament a distància. Actualment té més de 30.000 alumnes adults que hi estudien el Graduat en Educació Secundària, el Batxillerat, l’accés a cicles formatius de grau superior, més d’una desena de cicles formatius tant de grau mitjà com de grau superior i els cursos d’EOI d’anglès.

El coordinador d’aquest projecte és el professor de ciències socials Abel Caldera.

El professorat que ha participat fins ara en l’orientació i correcció d’aquests treballs són Francesc Arrey, Elisabet Bermejo i Ramon Usall.